måndag 2 september 2013

Helg i Minneapolis


Hej vänner!

Idag är det Labor Day här i Amerikat = årets slappardag. Vi har i princip inte gjort något vettigt alls! ...förutom att ÄTA.

I lördags så tog vi en taxi upp till Minneapolis eftersom vi visste att vi skulle ha långhelg. Dagen började på Mall of America...ett helt sinnessjukt STORT köpcentrum. Det största köpcentrumet i USA, med hur många olika butiker som omringar ett tivoliområde i stil med Grönan. En riktigt rolig upplevelse fastän vi kanske hann med att gå i ca 5 procent av alla affärer.

Lägg till bildtext

Helt sinnes med tivoli inuti ett köpcentrum!
Vi spenderade ca sju timmar i mallet och det räckte inte alls på långa vägar!! Behövs flera dagar till om man ska hinna checka in det flesta affärerna som såg intressanta ut...ska dock tilläggas att det finns mycket skit också.

När vi var klar så tog vi en taxi till vårt hotell i downtown Minneapolis där vi skulle sova för kvällen. Det går inte att beskriva känslan vi hade när vi kom in på vårt hotellrum och vi har alla varsin king size double bed!! (låt mig tillägga att jag bokade rummen = tummen upp för moi) plus AC!!! Helt underbart att få sova en natt i en säng som är nära marken och i ett rum där det är svalt.
Sjukt glad av ACn!

Efter lite uppfräschning så gick vi ut på stan och käkade middag. Vi blev tipsade om ett ställe som hette Manny's...alltså amerikanarna ska ju då alltid vara värst. Manny's är en "köttrestaurang", dvs. när vi satt till bords så om en typ av servitris fram med en matvagn med en massa olika köttbitar (råa) för att visa oss vilka råvaror dom använde sig av och vad man kunde få. Alltså vissa köttbitar var typ lika stora som  mitt lår nästan. Tur att vi var hungriga!! Det var verkligen jättegott men helt sjukt med så stora köttbitar.

Antons (killen längst till höger) köttbit var lika stor som hans tallrik
Efter lite käk i magen så gick vi vidare och tog en öl på en bar och sedan drog vi vidare till en nattklubb där vakten släppte in oss gratis bara för att vi var svenskar - helt ok att vara svensk ibland! Nattlivet här i USA är dock ganska olikt det svenska. Det är väldigt mycket juckande på dansgolvet här...kändes ganska skönt att ha killar i gänget så att säga! En rolig sak dock är att det spelas ganska mycket svensk musik när man är ute här...mycket Avicii och Icona Pop. Annars i musikväg så är USA i princip minst fem år efter! Något som också förvånade oss är att ställena bara har öppet till två så det är ju som att vara hemma i lilla Övik och Umeå.

Efter en helt underbar natts sömn så gick vi på söndagen ut på Minneapolis gator för att upptäcka lite av  vad staden har att erbjuda. Dock så var staden lite som en spökstad för tillfället men det berodde nog på att det är Labor Day weekend och alla, verkligen alla, åker till sina cabins. Men vi började i alla fall dagen med en helt underbart god brunch.
Min brunch bestod av american pancakes med blåbär och lemon cream + ägg
Sedan strosade vi vidare och checkade in både Minnesota Twins stadium (baseball) och Minnesota Vikings Stadium (amerikansk fotboll). Tyvärr så kom vi inte in så vi kunde kolla in dom nå närmare men man får helt enkelt se till att ta sig på någon match i framtiden för det verkar ganska mäktigt med tanke på hur stora anläggningarna var.
Minnesota Vikings

Minnesota Twins

Vi strosade även runt nere vid Mississippi River som rinner igenom Minneapolis och även Minneapolis liksom NY bjuder på några skyskrapor...inte lika mäktiga dock!




Vi avslutade dagen på Macy's där Carina skulle försöka hitta ett par nya hörlurar....I USA får man köpa Appleprodukter i en vendingmachine...ganska sjukt!

Fick även lite hemlängtan på Macy's för denna parfym luktar alltid mamma för mig
Efter två fartfyllda dagar i Minneapolis så tog vi en taxi tillbaka till lilla Mankato och väl tillbaka så väntade ett kvalmigt varmt rum på oss med öppna armar...nä nu är det läggdags för min del för imorgon börjar classes igen och då är det tillbaks till verkligheten igen. Imorgon så ska jag nog också försöka fixa mig en PT (personal trainer) också...sjukt billigt med sånt här. För 20 sessions À 60 minuter så kostar det ca 1200 kr dvs 60 kr/timme. Klart värt det så man inte kommer rullandes hem som en enda stor köttbulle.

Puss på er alla!

5 kommentarer:

  1. Förstår du nu varför jag surrat så mycket om Mall of America!
    Sköt om dej å KRAM!
    /Kristina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Kristina nu förstår jag verkligen! Helt sjukt stort! Man skulle ju behöva ett antal dagar till på sig :) Kram!

      Radera
    2. Åkte du inte bergodalbanan? Det gjorde jag, fegis! ;-)

      Radera
  2. Åh vad härligt att höra! Det lät lite farligt dock med bergodalbanor inomhus.... Eller var det så? Haha. Men kan ingen fixa ac:n på erat rum då?? :o det lät inte helt fel med PT du! Hihi. Spännande! Hoppas du får en hulk ;) /Nathalie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha Nathalie vi åkte inte några bergodalbanor ;) Hade de andra gjort det så hade jag nog ändå inte åkt för jag hatar sådana saker :) Jadu vi har inte ens en ac på vårt rum så det blir nog svårt att fixa något som inte existerar...Vi får nöja oss med våra inköpta fläktar :) Haha jadu vi får väl se om jag får en hunk och hur pass disciplinerad jag klarar av att vara med träningen, men det ska bli roligt. Måste ju passa på medans man är här! :) Kram!

      Radera