fredag 13 september 2013

En kväll på byn

Igår hände det som jag aldrig trodde skulle hända! Alla vi svenskar var ute på en bar med en massa andra utbytesstudenter och locals... Jag, Sanna och Linnea bestämmer oss för att gå på toa (ja tjejer måste ju alltid gå tillsammans). Väl därinne så är båda toaletterna upptagna så vi står och småsnackar med varandra medan vi väntar. Plötsligt öppnas ett av båsen och tjejen som kommer ut undrar vart vi kommer ifrån. Sverige svarar vi alla i kör och hon säger då "åh jag tyckte väl att det lät som det". Kul tänkte vi och båda båsen blev lediga så jag och Linnea tog var sitt. Sedan börjar tjejerna därutanför att prata med Sanna och frågar vart exakt vi kommer ifrån för den ena av de två tjejerna kände tydligen någon från...hör och häpna mina vänner...ÖRNSKÖLDSVIK!! Jag höll på att trilla i toalettstolen när jag hörde detta! Haha! Jag skrek nästan ut att det var ju faktiskt min hemstad. Tjejen tyckte det var jättekul och frågade mig om jag visste vem det var...Lisa Edman hette hon. Det visade sig att jag hade sett tjejen förut, kände igen henne, och tydligen så hade hon pluggat här förra året. Riktigt roligt var det att träffa några locals som faktiskt visste vart man kom ifrån...inte bara att man kom ifrån Sverige utan att man kom ifrån lilla Övik. Det visade sig sedan att hon Lisa spelade hockey så den här tjejen rabblade upp en massa andra hockeyspelare i Modos damlag som jag också kände till, som hon också kände. Helt otroligt! Jag var i chock resterande kvällen!
Riktigt glada för lite öl!
Idag så har vi mest slappat, tog en lång sovmorgon till elva eftersom vi inte kom i säng förrän halv fyra på morgonen (riktigt bra att vi är lediga på fredagar för det hade varit riktigt drygt att ta sig upp). Sedan försökte vi få lite nytta gjort genom att läsa lite av all denna litteratur som ska plöjas igenom...inte lika kul dessvärre. När man kliver upp så sent så rinner som dagen iväg ganska fort så rätt var det var så var det dags för middag och efter det så hade vi bestämt oss för att vi skulle gå och se på film i en av skolans större auditorium. Tänkte att det kunde vara ganska skönt att bara chilla och ta det lugnt ikväll.
Filmen som visades var Iron Man 3 och den var helt okej, ingen höjdare men helt okej.

På vägen hem så svängde vi förbi en musikfestival här på campus. Det var nästan inte nå människor alls där men vi tänkte att vad fasiken vi stannar och lyssnar på nästa artist som skulle spela. Helt underbart bra och talangfull var han!! Killen heter Ari Herstand och har haft låtar med i One Tree Hill bland annat samt samarbetat med Joshua Radin och Ron Pope. Riktigt duktig kille! Han är en singer/songwriter som specialiserat sig på något som kallas för live-looping (ni som inte vet var det är...Googla!) Han spelade både gitarr, piano, trumpet och så beatboxade han PLUS att han sjöng otroligt bra. Ett riktigt bra avslut på dagen! Väl värd att lyssna på så youtube'a mina vänner!


Världsklass! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar