fredag 15 november 2013

LOCKDOWN

Ännu en skolvecka är över fast det blir ganska mycket plugg nu i helgen ändå. Har två grupparbeten som ska bli klara tills nästa vecka plus lite andra inlämningar så man kan inte ligga på latsidan inte. Annars så har det inte hänt så pass mycket i veckan förutom att vi var och åkte skridskor i onsdags på en inomhusarena här i närheten som hade öppet för allmänheten. Det var riktigt skoj men det kändes och syntes nog med för den delen att jag inte har åkt skridskor sedan jag slutade gymnasiet, vilket är över tre år sedan.

Idag däremot så har det varit full rulle! Jag satt i bibblan och skulle jobba på ett grupparbete med resten av min grupp när två av mina gruppmedlemmar får ett sms. Tjejen säger "oh it has been a stabbing in McElroy G hall, where do you live" frågar hon sedan mig. "I fucking live in McElroy G hall" nästan skrek jag till henne. (JA farmor jag svor...fy skäms jag vet, men nu var det faktiskt befogat!) Linnea blev instäng i health service för security beslutade att det skulle bli en lockdown (man låser alla dörrar) och vi hörde att det var flera korridorer som blev låsta. Carina, Erik och Anton däremot satt i Preska som är grannbyggnaden (fast alla byggnader sitter ihop) som ligger typ 1 min från McElroy och där var det ingenting alls som hände. Själv satt jag ju då som sagt i bibblan och höll på att skita på mig! Vi svenskar kommunicerade frekvent via meddelanden i en chatgrupp och Linnea kom som åt mest info. Tillslut kom det fram att det var en flicka som hade blivit knivhuggen i korridoren på våningen under mig och Carina. Linnea skickade till och med bilder till oss andra för killen som satt bredvid henne hade tydligen fått bilder skickade till honom. Efter nästan en timme så blev Linnea släppt och det kom ett till sms till mina gruppmedlemmar att lockdown var över så förmodligen så fångade dom den som gjorde det. Hoppas jag i alla fall!

När jag var klar och skulle gå hem så var vår lobby avspärrad och jag visste inte om jag skulle kunna ta mig till vårt rum eftersom vi också bor i G hall. Det var i alla fall inte avspärrat in till trappuppgången men på väg in så möter jag ett antal poliser som tar av sig plasthandskar. Väl uppe i korridoren så möter jag en tjej som frågar om jag kan följa med henne på toan för hon vill inte gå själv så jag säger javisst (har ju ändå nästan kissat på mig sedan allting började). Väl inne på toan så släcks helt plötsligt lyset och vi båda får typ panik och börjar skynda oss ut. När vi kommer ut i korridoren igen så hoppar två andra tjejer fram från soprummet och skrämmer skiten ur oss och jag lovar att hade jag inte nyss varit på toa så hade jag kissat i brallan just då.

Den här tjejen berättade även för mig att hon hade varit påväg nedför trapporna just efter det här hade hänt och innan polisen hade hunnit spärra av och hon berättade att det var blod i hela trapphuset, på golvet och på dörrarna. Tydligen så hade den som blev knivskuren försökt ta sig därifrån och sprungit mot lobbyn. Därav avspärrningen och blodet i hela korridoren fram till lobbyn. Skitläskigt! När jag kom hem dock så hade blodet redan blivit städat bort.

Vi fick senare nu på kvällen ett mail om att offret tydligen inte var någon som gick på skolan och att det inte handlade om några livshotande skador. Det stod att det var en han i mailet och att han hade blivit knivskuren i handen. DETTA tvivlar jag dock på. Rummet såg ut som ett tjejrum och fine det kan ju lätt ha varit en kille där som blev knivskuren men att det var i handen det tror jag inte ett dugg på med tanke på hur mycket blod det var. Det var tydligen inte en random händelse heller utan det verkar ha varit något planerat.

Mina gruppmedlemmar satt och skrämde upp mig efter vi fick höra om händelsen och berättade även om en massa andra händelser på skolan. Tydligen så hade det skett en knivhuggning i bibblan ifjol. Jippie tänkte jag när jag satt där. Sedan fick jag även höra att för två-tre år sedan så var det en tjej som tog sommarkurser här på skolan och så bodde hon på campus. Plötsligt en dag så var hon försvunnen och folk blev oroliga och så. Några dagar senare så blev hon hittad i ett dike inlindad i plast eller om hon låg i en väska, kommer inte ihåg. Hon hade blivit dödad av sin pojkvän. Vid middagen så berättade Anton att det var en kille som hade blivit gripen i bibblan tidigare i veckan för att han hade tittat på barnporr. Va är det här för ett land egentligen??!!

Men jag mår i alla fall BRA och även mina kompisar så ni kan vara lugna därhemma! Det är ju bara sisådär en fyra-fem veckor kvar här i Mankato så förhoppningsvis så överlever jag min vistelse här.

Vi firade i alla fall att vi fortfarande lever med att gå och se herrarnas basketbollsmatch. Riktigt skoj plus att de vann!

Sedan hade jag en glad överraskning när jag kom hem. Farmor ditt paket har äntligen kommit! Tyvärr så var inte innehållet lika trevligt...pickisarna hade möglat rätt rejält, till och med kortet luktade mögel så allting åkte i soptunnan så fort jag hade tagit en bild. Men det är ju tanken som räknas!

Puss på er alla!

Ser ju inte så aptitligt ut! Men tack ändå farmor! 





Isprinsessor!

Trötta i utvisningsbåset

The crime scene




2 kommentarer:

  1. Tjaba!
    Förstår att du hade ont i ändan dagen efter skridskoåkningen, för du hade väl inte vadderat med kudden! ;-)
    Läskigt med det som hänt, förstår att ni var skärrade. Det är ju inget att nonchalera. Man vet aldrig vilken idiot man stöter på. Kan förstå att du blev skraj när du såg farmors pickisar också! Jag fick ett jättegulligt vykort i torsdags! Så nu väntar jag på vad tomten KANSKE kommer med. Sköt om dej och var försiktig.
    Kram!
    /Kickan
    (Blir det något Hawaii?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kickan!
      Haha jag drattade faktiskt inte på ändan en enda gång! Hade dock träningsvärk i kroppen dagen efter ändå, var väl inte van vid att använda just de där musklerna ;) Nä vi var rätt så skärrade! Ja man kan ju verkligen stöta på vem som helst här borta och saken blir ju inte bättre när man vet att i princip alla får bära vapen härborta ute bland allmänheten. Haha ja farmors pickisar var inte alls att leka med! Hade nog kunnat förgifta någon stackare med dom om jag hade velat. :) Vad kul att det kom fram! Ja man vet aldrig, det beror ju på om du har varit snäll eller inte ;) Jag ska ta det försiktigt jag lovar! Ja det bli Hawaii två veckor över jul :) Ska tänka på er därhemma när jag ligger på stranden och dricker paraplydrinkar :p Kram! Hälsa till Åke!

      Radera